​Hupsaté foodtruck

Sinds mei 2023 zijn wij CO2 neutraal en daarmee dragen wij ons steentje bij. Hupsaté kan het uitstootprobleem natuurlijk niet alleen oplossen, maar als alle ondernemers dit doen kunnen onze boeren gewoon blijven boeren in Nederland.

Voor elk feest of festival waar wij met onze foodtruck verschijnen, worden 10 bomen geplant in gekapte delen van het Amazonegebied. Deze bomen worden geplant in de regio La Paz en Santa Cruz in Bolivia.

Hoe berekenen wij onze CO2 uitstoot:
We hebben een overzicht gemaakt van onze CO2 footprint van bijv. al het vlees dat wij serveren, ons energieverbruik, onze gereden kilometers met de foodtruck, vervoermiddelen van personeel etc. Deze hoeveelheid CO2 keer 2 compenseren wij door bomen te laten planten in La Paz in het regenwoud van Bolivia.

Met dit project worden ook lokale boerenfamilies gemotiveerd en gesteund in de overstap naar duurzame land- en bosbouw (agroforestry). De aanplant heeft voordelen voor het klimaat, de biodiversiteit én voor de boeren zelf. Zo slaat elke boom tot 40 kilo CO2 op en gaan ze opwarming van de aarde tegen. Ze houden water beter vast en zorgen voor een betere kwaliteit van de bodem.

Wij werken met Arbolivia dat is aangesloten bij PlanVivo en is voorzien van de Nederlandse keurmerken CBF en ANBI (erkende goede doelen). Het certificaat hangt in onze foodtruck!